ULRUS

Fysioterapi & Træning Haderslev

Her på siden kan du læse mere om vores behandling inden for ULRUS. Har du nogle spørgsmål, eller vil du vide mere om behandlingen, kontakter du os bare. 

Rygklinik

Udvidet lænderyg undersøgelse

Rygklinikken er en del af  Haderslev Fysioterapi og Træning I/S, hvor vi har specialiseret os at hjælpe dig med både akutte og vedvarende rygsmerter. Michael Nørgaard og Michael Langkilde har gennem de sidste år deltaget i flere kurser for specialisere sig i rygproblematikker både af akutte og kroniske karakter.

Som led i denne specialisering har begge deltaget i Udvidet rygudredning(ULRUS), som din egen læge kan henvise til, hvis du har nyopstået rygssmerter, som ikke synes at aftage igen. Udvidet rygudredning er et tilbud fra Regionerne, hvor vi som fysioterapeuter får mulighed for en udvidet tidsramme til at udredning symptomer, således du hurtig kan få hjælp til at dine smerter og begrænsninger. Hvis man er henvist med et udvidet rygudredning skal vil tilbyde dig en tid inden for 5 hverdage, fra den dag du kontakter os og vi skal sende en epikrise til din læge inden for 14 dage efter 1. konsultation med en klar plan for videre udredning/behandling.

I vores undersøgelse og behandling tager vi udgangspunkt i Kognitiv Funktionel Terapir og har dermed fokus på en langsigtet bedring og vi forsøger at styre udenom “quick fixes”, således du kan få hurtig og vedvarende hjælp til at håndtere de begrænsninger du måtte have.

Vi hjælper dig også med forebyggende træning/tiltag gennem et træningsprogram du selv kan varetage i dit lokale motionscenter eller derhjemme eller evt. deltage i vores 6 ugers intensive rygforløb, som Michael Nørgaard varetager.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os og få vejledning. Både Michael Nørgaard og Michael Langkilde arbejder under sygesikring, så det er muligt at få tilskud der. Vi samarbejder med de fleste forsikringselvskaber, skulle du have en sundhedsforsikring der gav mulighed for dette.

Hvad er Udvidet rygundersøgelse
Udvidet rygundersøgelse (ULRUS) er en særlig udredning for patienter, hvor lægen vurderer, at symptomerne har en kompleksitet, der nødvendiggør en udvidet undersøgelse. Dette kan være tilfældet, hvis der f.eks. er risiko for sygemelding pga. ryg- og/eller bensymptomer. Typisk er det der tale om nyopstået smerter, som ikke vil foretage sig og her rygundersøgelsen hos en ULRUS terapeut være med minimere riskoen for at problematikken udvikler sig til at være kronisk.

Undersøgelsen udføres af en specialuddannet fysioterapeut.
Har du nogle af følgende symptomer, kan ULRUS være noget for dig:

  • Symptomer i mere end 7 dage
  • Smerter og ondt fra lænden
  • Udstråling til baglåret, læg, fødder o.a.
  • Ischias smerter og jag
  • Lændehold, hold i lænden

Selve undersøgelsen består af en række forskellige spørgeskemaer, samt en grundig klinisk undersøgelse. Undersøgelsen resulterer i en handleplan, som kan bestå af træning, behandling og information om dit problem.

Din egen læge modtager en afrapportering fra fysioterapeuten med forsag til videre tiltag.

Michael Langkilde

Michael Nørgaard

Vil du vide mere?

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om vores behandlinger inden for fysioterapi og træning, er du altid meget velkommen til at henvende dig. Sammen drøfter vi dine muligheder for effektiv træning og behandling.